Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
+38 (097) 120-94-13 написать в Telegram
Папка порівняння порожня
Нема обраних товарів
0 Кошик порожній

Догляд за годинником

post_border
03 Червня 2016, Пт
0

Час треба любити. За часом треба доглядати. Ми розповімо, як можна доглядати з любов'ю за своїм наручним годинником. Нехай час відповість вам взаємністю.

Догляд за ремінцем/браслетом

Якщо у вашому наручному годиннику ремінець виконаний зі шкіри, текстилю або каучуку, то тримайте годинник подалі від джерел високих температур і від джерел вологи. І те й інше впливає на ремінець найогиднішим чином. Звичайно, респектабельні шкіряні ремінці просочуються спеціальними вологозахисними складами, але на якомусь етапі волога все одно візьме гору і зіпсує (розтягне, наприклад) м'яку шкіру. Підвищена температура може призвести до того, що ремінець розсохнеться і потріскається.

Щоб фактура шкіри радувала око, ремінець слід час від часу протирати спеціальними розчинами, що очищають. Каучукові ремінці - не виняток, вони вимагають подібного догляду.

Ще одна порада - протирайте ремінець насухо після контакту з водою.

Чистота та сухість – це гарантія довгого життя ремінця.



Догляд за браслетом


Виконаний із сталі або титану браслет потрібно регулярно чистити. По-перше, протираючи його спеціальною серветкою, а по-друге, промиваючи раз на місяць у мильній воді. Можна це робити самостійно, але краще доручити водні процедури спеціально навченим людям у спеціалізованому центрі.

І не забувайте про таку корисну процедуру, як промивання браслета під струменем чистої води після купання в море-океані або басейні.



Догляд за склом

Спеціальна серветка стане вам у нагоді, якщо годинник побував у воді (солоній, хлорованій і т.д.) – просто протріть нею скло. Для годинника з сапфіровим склом можна придбати креми, що чистять. До речі, не зберігайте в одній скриньці годинник із сапфіровим склом і прикраси з дорогоцінним камінням – це однозначно призведе до появи подряпин (про подряпини – нижче), а воно вам треба?

Скло вимагає більшої уваги, ніж браслети. Саме уваги, адже непомічена вчасно тріщина призведе до потрапляння пилу до механізму та подальшої поломки годинника.



Догляд за корпусом

Прокладки герметичності не люблять тепло та вологу. Це натяк. Лише звичка знімати годинник на ніч може продовжити термін служби прокладок, адже піт, що виділяється людиною уві сні, руйнує герметичність годинника. Що ж до дайверських годинників, то в них прокладки герметичності потрібно міняти раз на кілька років в обов'язковому порядку!

Годинник збереже свій лощений вигляд, якщо корпус (особливо дзеркальний) постійно протиратиметься, а в екстрених випадках, поліруватиметься в годинниковій майстерні.



Догляд за механізмом

Якщо у вас кварцовий годинник, то:

  • Уникайте електромагнітного випромінювання, перегріву годинника
  • Віддавайте годинник на перевірку, чищення та змащення раз на 3 роки
  • Якщо ви часто використовуєте хронограф, час між профілактиками істотно скорочується.
  • Перевірку здійснюйте у сервісному центрі зі списку, що додається до паспорта годинника
  • Не змінюйте батарейку самостійно
  • Водостійкий годинник після заміни елемента живлення повинен бути перевірений на водозахист

Якщо у вас механічний годинник, то:

  • Уникайте забруднень, струсів, ударів
  • Заводьте годинник, знявши його з руки, щоб уникнути нерівномірного тиску на заводну головку
  • Годинник з автопідзаводом заводять раз на тиждень, роблячи до 30 обертів заводної головки за годинниковою стрілкою. Це дозволяє перерозподілити мастило в механізмі заводу, а також у гумовому ущільненні головки
  • Годинник з ручним заводом заводять щодня принципово одночасно.
  • Влаштовуйте механічним годинникам повне чищення (репасаж) раз на три роки
  • Профілактичні роботи мають відбуватися у спеціалізованих сервіс-центрах

 

ПРАВИЛО ТРИХ «НЕ МОЖНА»

Не можна в проміжок часу з 22.00 до 02.00 переводити час або встановлювати дату. У цей період дата змінюється автоматично, і таке втручання може пошкодити механізм.

Не можна надто сильно закручувати кнопки хронографа або заводну головку. Від цього може зірватися різьблення та деталі засмічують механізм.

Під водою не можна натискати кнопки на годиннику. Навіть якщо дуже хочеться. Навіть легонечко! Вода потрапить у механізм і наслідки можуть бути непередбачуваними.

Якщо дотримуватися цих нескладних правил догляду, то годинник прослужить вам довго і цілком можливо, якось ви передасте їх своєму синові (заготуйте заздалегідь красиву притчу, тому що годинник без притчі сімейною реліквією не вважається!).

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар