Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
+38 (097) 120-94-13 написать в Telegram
Папка порівняння порожня
Нема обраних товарів
0 Кошик порожній

Найдорожчий годинник у світі

post_border
22 Листопада 2016, Вт
0

Годинник - це час, але як аксесуар - вони зовсім не тимчасові. Більше того, існують моделі, які власними силами є інвестиція в час, у майбутнє і у власне Я.

Ми дозволимо собі створити власний рейтинг найдорожчих годинників світу, орієнтуючись не лише на ціну, а й на імідж годинника.

ДОРОГО БАГАТО

Перше місце вартового п'єдесталу пошани поділили дві години. Вони й випущені практично одночасно і стоять майже однаково.

27 000 000 $ (можна було б прописати словами, але нулями якось ефектніше) заплачено за забаганку якоїсь жінки, яка захотіла бачити на своїй руці годинник від Jaeger-LeCoultre розміром 10 мм х 10 мм. Але це той випадок, коли розмір не має значення. Крихітки Joaillene Manchette прикрашені загалом 976 діамантами і деякою кількістю кристалів оніксу. Цікаво, що сам годинниковий механізм простий досі. У ньому немає жодних додаткових функцій – лише дорогоцінний час та лише коштовності.

На чиїй руці діаманти стережуть миті? Найдорожчий годинник світу належить королеві Великобританії Єлизаветі II.

Всього на два мільйони дешевше (відчуйте цю цифру: 25 000 000 мільйонів доларів) коштують найбагатші години світу. Про годинник виробник, а це швейцарська компанія Chopard, не поширюється. А справді, яке значення мають самі ходики, якщо вони посипані фантазійними діамантами загальною вагою дві сотні карат? Серед рожевих, блакитних та жовтих дорогоцінного каміння циферблат не відразу й розглянеш, та й навіщо на нього дивитися? Такий годинник – не для того, щоб контролювати час, а скоріше для того, щоб про нього забути. В даному випадку - дорого = багато.

ДОРОГО ТАЛАНТЛИВО

І знову складно виділити лідера у цій гонці за годинниковою стрілкою.

Якщо говорити про талант годинникарів, то жовта майка дістається Patek Philippe Caliber 89. Це, правда, кишеньковий годинник, але від того, як він зроблений, стогнуть шанувальники бренду по всьому світу. Отже, Patek Philippe одного разу до круглої дати, а саме до свого 150-річчя, вирішила показати все, на що здатна. І випустила 4 штуки годин (ви не недочули - всього че-ти-ре екземпляра!), Але яких! Над кожним екземпляром годинники працювали по 9 років! 4 види корпусу (платина, біле, рожеве, жовте золото), два циферблати та 33 функції, включаючи термометр та зіркові карти. 5 мільйонів доларів коштує цей вартовий ексклюзив.

На друге місце нашого рейтингу ми так само поставимо не найдорожчий годинник, а самий, мабуть, красивий, з погляду мистецтвознавців. Дійсно, французький будинок Cartier кілька років тому випустив птаха щастя діамантового фенікса у вигляді наручного годинника. Унікальний символ оновлення та безсмертя щедро інкрустований трьома тисячами білих діамантів, а на світ він дивиться через грушоподібні смарагди. Обійшовся міфічний птах власнику в 2 755 000 доларів, але з кожним роком вартість цього шедевру, що «цікає», зростає, так що, дорого = талано!

ДОРОГО СКЛАДНО

І знову годинник-ювіляр. Складається враження, що годинникові бренди у свої дні народження прагнуть перевершити один одного.

Ось і коли Vacheron Constantin виповнилося 250 років, то найстаріша швейцарська годинникова мануфактура здивувала світ моделлю Tourdel'Ile від Vacheron Constantin. Це – найскладніший у світі наручний годинник, над яким годинникарі працювали протягом 10 тисяч годин до ряду! 834 деталі складені в елегантний двосторонній корпус і разом вони показують час заходу сонця і сходу, є індикаторами зоряного неба, вічним календарем і дуже престижним аксесуаром вартістю півтора мільйона доларів.

Загалом у 10 разів дорожча ще одна технічно складна модель. 11 мільйонів доларів коштує годинник, створений у 30-х роках минулого століття на замовлення банкіра Генрі Грейвза. «Бажаю мати найкрутіший годинник у світі», - заявив нью-йоркський бос і через 5 років отримав від Patek Phillipe годинник-цибулину з 900-ста деталей, 24-х функцій і пристойної кількості золота та срібла.

Дорого = складно і за кількістю нулів цінителі не стоять.

ДОРОГО НАДІЙНО

Patek Philippe взагалі славиться рейтинговими моделями, от і Platinum World Time вважається водночас дорогою та надійною. Сапфірове скло, платиновий циферблат та 4 мільйони доларів на ціннику… Дорого = надійно? Ми не випадково поставили у цій рівності знак питання.

Тому що найнадійніший годинник у світі коштує на три нулі дешевше. У 4 500 доларів оцінюється екземпляр з Книги рекордів Гінесса - Rado V10K High-Tech Diamant, що є міцним сплавом алмазів і кераміки міцністю в 10 000 одиниць за шкалою Віккерса! І знову у виробництві відзначились швейцарці!

Так що і зворотне рівняння надійно і дорого не завжди вірно. Швейцарська якість може бути доступною. Так, Inviсta має репутацію бренду, що випускає годинник, який не тільки виглядає дорого , але і має всі характеристики рейтингових дорогих екземплярів: талано , складно , надійно ! Складіть свій рейтинг від Інвікту!

Автор: Наталія Корскова

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар