Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
+38 (097) 120-94-13 написать в Telegram
Папка порівняння порожня
Нема обраних товарів
0 Кошик порожній

Точність - ввічливість королів

post_border
23 Квітня 2017, Нд
0

«L'exatitude est lapolitesse desrois», - упустив одного разу французький сюзерен Людовік XVIII. Але якщо ми вже заговорили про точність, то дослівна цитата короля звучала інакше: «Точність — ввічливість королів і обов'язок усіх добрих людей».

Глибокодумство монарха послужило поштовхом до розвитку такої корисної у господарстві речі, як етикет. Етикет зажадав пунктуальності, пунктуальність – хороших, а головне, точних годин!

А який годинник поєднує в собі вельможну респектабельність і прецизійність? Правильно, sire, швейцарські!

ТЕСТ НА ГОДИННУ ГРАМОТНІСТЬ

Що точніше – хронометр чи хронограф ?

ПРАВИЛЬНУ ВІДПОВІДЬ

Хронограф – не годинник!

Хронометр – це chronos + metro. Час + мірю (греч). І вартових справ майстри сьогодні саме за хронометрами залишають привілей бути найточнішими механізмами, аристократами вартового світу. Але перш, ніж звичайний годинник отримає статус хронометрів, він повинен пройти спеціальні тести на точність і тільки після цього отримати сертифікат COSC.

На що може розраховувати людина, яка набуває швейцарського механічного хронометра?

  • На те, що його годинник, повернутий вниз склом або заводною головкою вгору, або 12-ти годинною міткою убік (знайдіть ще два можливі положення, адже їх, за стандартом, має бути мінімум 5) при температурах повітря 8, 23 і 38 градусів тепла йдуть з точністю до -4/+6 секунд на добу
  • Похибка при нульовій температурі – 0,6 секунди на добу
  • Заведений годинник і той же годинник з ослабленою пружиною йде з різницею не більше 10 секунд

Такі стандарти (конкретно ISO 3159-1976) до механіки виставляє Швейцарський інститут офіційного тестування хронометрів, той COSC, про який ми згадували вище. А найвибагливіший COSC до кварцових хронометрів. Не дай Боже добова похибка 0,08 секунд – не хронометр ти мені більше, не хронометр!

А ось якщо на годиннику є особистий номер на механізмі, та ще один номер від COSC - все, питання закрите, вам дістався ввічливий точний годинник.

До речі, далеко не всі годинники, заявлені виробниками як хронометри, проходять 15-денне тестування єдиного Швейцарського інституту хронометрії – до 5% механізмів так і залишаються просто годинником. Зате інші…

Щороку COSC видає близько півтора мільйона сертифікатів хронометрам різних брендів. І стабільно серед них механізми Omega, Breitling та Invicta!

Для тих, хто вловив неточності в нашому матеріалі про точність, повідомляємо, що хронограф – це секундомір у годиннику, простий чи складний.

Автор: Наталія Корскова

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар