Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
+38 (097) 120-94-13 написать в Telegram
Папка порівняння порожня
Нема обраних товарів
0 Кошик порожній

Швейцарський годинник - оригінал або копія

post_border
28 Груднья 2016, Ср
0

Давайте відразу визначимося у термінах. Є годинник оригінальний швейцарський, є годинник копії, а є годинник підробки і все це - різний годинник.

Комусь достатньо точності ходу, комусь крім точності потрібна ще й істинність, а комусь важливий виключно рons (латинський корінь поняття «понти»)

Хвала Кроносу, наша цільова аудиторія вміє відповідати часу і місцю і тому про дешеві підробки або нічого, або нічого.

Загалом, поговоримо про те, як відрізнити оригінальний швейцарський годинник від добротної копії.

Інструкція для годиннику-слідопиту:

1. Найочевидніші візуальні ознаки:

  • Ремінець

Якщо бренд – то шкіра. Якщо копія – то шкірозамінник чи коленкор. Якщо на ремінці «шкіра» морщить, рядок нерівний, та ще пара ниточок стирчить, сумнівів бути не може – перед вами що завгодно, але не оригінал швейцарського годинника. Однак є і справді гарні репліки, які майже повторять і матеріали, і моделі, але в жодному разі не повторюють маркування і про це нижче.

  • Маркування

Вас не бентежив спортивний костюм з написом Abibas? Тоді не повинні збентежити і годинник Geneva за ціною 3$ за купку. Насправді ж, справжній годинник з написом Geneva або Geneve коштує в рази дорожче.

Поборники унікальності у всьому! Шукайте на циферблаті годинника так само такі маркування, як: Swiss Made, Swiss movement, Swiss Quartz.

А ось MadeinSwitzerland зроблено в кращому випадку на Малій Цяонань («Ринок Цяонань» у провінції Хунань – один із найбільших ринків Китаю).

  • Упаковка

Якщо у годинника є упаковка – вже добре, а якщо вона з муару чи саф'яну, із золотим тісненням та номером пакувальниці індивідуальним годинниковим сертифікатом, то государ таки розбирається в хорошому годиннику!

  • Водозахист

Годинник заявлений як оригінальний і водозахисний? Візьміть години, що сподобалися, і потримайте їх хвилину під струменем води. Годинник зупинився? Упс. А перед цим ви вже вивчали ремінець, маркування та упаковку? Ні? На жаль, вам дісталася не найкраща копія. Тому що виробники оригінального годинника відповідають за кожне слово, а копіпастери – за зовнішній вигляд і тільки.

2. Інші ознаки

  • Попросіть розкрити корпус годинника. В оригінальних швейцарцях тавром позначено кожну деталь механізму
  • Вивчіть каталоги та особливі мітки кожного бренду. Дуже часто навіть у хороших копіях немає тих маркувань, які вбудували в дизайн свого годинника швейцарські майстри
  • Якщо ви фанатієте від годинника певної колекції, вивчіть їх за каталогами і потім звірте запропонований варіант песимізм з варіантом оптимізм. Як правило, дорога копія повторюватиме оригінал майже повністю, крім однієї якоїсь деталі (вони ж собі не вороги і судових розглядів за плагіат не бажають). Ось ця одна деталь і буде сигнальною ракетою.

І нехай буде з вами Сила та швейцарська якість!

Автор: Наталія Корскова

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар